onsdag 3 juni 2015
Vårkassler
Här en läcker rätt för vårlunchen eller middagen.
Vårkasslern kan toppas med creme fraiche smaksatt med pepparrot
och serveras med nykokt färskpotatis.
Det här behövs för ca 4 port:
ca 500 g mager benfri kassler
6–8 skivor ananas
tomatskivor
gurkskivor
1 dl creme fraiche
1 msk riven pepparrot
1 krm salt
rucolasallad
Gör så här:
1. Skiva kassler, tomat och gurka.
2. Smaksätt creme fraiche med pepparrot och salt.
3. Lägg rucolasalladen som en botten på tallrikar eller på ett uppläggningsfat.
Placera kasslern ovanpå.
4. Lägg 1 skiva ananas på kasslern och ovanpå den först tomat och sedan gurka.
Toppa med creme fraiche. Servera med nykokt varm färskpotatis.
Tips!
Eftersom kassler är en varmrökt produkt, behöver den inte tillagas utan kan ätas direkt.
Rucolasalladen blir spröd och fräsch, om den läggs i iskallt vatten någon timme.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar