onsdag 3 juni 2015

Vårkassler

Här en läcker rätt för vårlunchen eller middagen. Vårkasslern kan toppas med creme fraiche smaksatt med pepparrot och serveras med nykokt färskpotatis. Det här behövs för ca 4 port: ca 500 g mager benfri kassler 6–8 skivor ananas tomatskivor gurkskivor 1 dl creme fraiche 1 msk riven pepparrot 1 krm salt rucolasallad Gör så här: 1. Skiva kassler, tomat och gurka. 2. Smaksätt creme fraiche med pepparrot och salt. 3. Lägg rucolasalladen som en botten på tallrikar eller på ett uppläggningsfat. Placera kasslern ovanpå. 4. Lägg 1 skiva ananas på kasslern och ovanpå den först tomat och sedan gurka. Toppa med creme fraiche. Servera med nykokt varm färskpotatis. Tips! Eftersom kassler är en varmrökt produkt, behöver den inte tillagas utan kan ätas direkt. Rucolasalladen blir spröd och fräsch, om den läggs i iskallt vatten någon timme. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar